Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за Алфа 147 от новобранец :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
    Колега и аз с печката от подписа изминавам 500 км дори и с по-малко от 60 лева ! Градско ми гори зимата и доста ръчка 6 ! извунградко около 5 ! инямам бомба в багажника !
    Колега, ако съдиш за разхода по инфоцентър дисплея, наистина можеш да гориш средно 6/100. Но за градски условия, и то в София, и то през зимата, и то с доста ръчка, просто .... тези 6/100 са един голям мираж. 9/100 е реалността.
    Инфоцентър дисплея дава реални показания само в извънградски режим. Системата му на отчитане не е адекватна за градски условия. Напълни 5 литра нафта, нулирай, запали колата на място и нека да работи докато изгори горивото. Ще видиш, че разходът ти е 2/100, а 5-те литра няма да ги има

---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
    .......... Разбирайки, че ти ще пътуваш по 70-80км на ден това означава, че ти трябва възможно най-малкия разход, където ти ще получиш от бензинов мотор с газов инжекцион. Аз ти препоръчвам единствено 2.0 ТС (незначителна разлика в разхода спрямо 1.8, но от към вървеж е видна; 1.6 не го коментирам изобщо) за да компенсираш увеличеното тегло в последствие от добавената бутилка и т.н. Газов инжекцион задължително над 1000лв и само от сервиз доказал качеството си на работа, бутилката ти препоръчвам да е на мястото на резервната гума (багажника на 147 не е от големите)........!
    Има много хубави газови инщекциони за около 800лв. с ВСИЧКО изброено по-горе. И за да не става реклама тук, можеш да ме питаш на ЛС. Много коли карат с такъв и всички са доволни

Comment

Първоначално публикувано от Godfather Покажи съобщение
      Колега, ако съдиш за разхода по инфоцентър дисплея, наистина можеш да гориш средно 6/100. Но за градски условия, и то в София, и то през зимата, и то с доста ръчка, просто .... тези 6/100 са един голям мираж. 9/100 е реалността.
      Инфоцентър дисплея дава реални показания само в извънградски режим. Системата му на отчитане не е адекватна за градски условия. Напълни 5 литра нафта, нулирай, запали колата на място и нека да работи докато изгори горивото. Ще видиш, че разходът ти е 2/100, а 5-те литра няма да ги има

---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

Има много хубави газови инщекциони за около 800лв. с ВСИЧКО изброено по-горе. И за да не става реклама тук, можеш да ме питаш на ЛС. Много коли карат с такъв и всички са доволни
      Ами колега аз съм го засичал пълня до горе и карам 100 км и след това допълвам ! Това е по точно защото нивомера ти също не показва точно понеже резервоара ти е на камери и един литър за нищо го няма ! А относно разхода ако не вярваш мога да ти покажа някой път, пълня до горе караме и отиваме да допълним да видиш. Относно бордовия компютър несъм го гледал какво показва нито извън нито вътре в града и незнам какво ще покаже

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
      X